• logo_inicio.png

L´Arteriosclerosi es una malaltia vascular consistent en l´obstrucció de les artèries que impideix el pas de la sang.

Com a conseqüència de l´arterioesclerosi es produeix un déficit de l´aportació d´oxígen a nivell dels teixits. L´ozonoteràpia produeix un augment del 2-3 DPG eritocitari desplaçant la curva de dissociació de l´Hemoglobina cap a la dreta augmentant amb això la cessió d´oxígen als teixits.

Segons el territori afectat l´arterioesclerosi serà:

Cerebral. Degut a l´augment de l´esperança de vida és lògic pensar que cada vegada hi hagin més persones afectades d´arterioesclerosi cerebral. És en les seves primeres manifestacions, quan s´observa una disminució de la capacitat de concentració i de memòria quan més indicada estaria l´ozonoteràpia, sempre junt a un estricte control, com en tots els casos d´arterioesclerosi, dels factors de risc (Glucèmia, Colesterol, Tensió Arterial, Tabaquisme, Sedentarisme, etc).

 

Que es arteriosclerosis

 

Coronària (Angina de pit) És l´arterioesclerosi que afecta a les artèries del cor. En una primera etapa, no hi ha símptomes. Més endavant apareix dolor precordial quan la persona fa exercici (angina de pit). Quan una artèria coronària arriba a ocloure´s totalment provoca l´infart de miocardi. L´ozonoteràpia estarà indicada com a tractament d´ajuda o suport al tractament farmacològic i/o quirúrgic.

Arteriopatia perifèrica. Es dona quan l´ aport sanguini a les cames es insuficient: és important el diagnòstic precoç d´aquesta patologia en atenció als grans beneficis que això representerà pel pacient.

és important el diagnòstic precoç d´aquesta patologia en atenció als grans beneficis que això representerà pel pacient.

Estadi I: Pacient assimptomàtic (cap dolor). En aquesta fase subclínica la Medicina Preventiva demostra la seva extraordinària validesa. L´absència o disminució de polsos distals són la bestreta de futurs estadis clínics de major compromís circulatori. En aquesta fase es controlaran tots els factors de risc: Tabac,Hipertensió, Nivells elevats de Colesterol i Sucre en sang, per evitar l´evolució al Estadi II.

Estadi II: Claudicació intermitent (Malaltia de l´Aparador). Apareix dolor, generalment als panxells al fer exercici (ex: caminar), desapareixent el dolor en repós. Aquest dolor es degut a la insuficient aportació de sang, i al mateix temps d´oxígen a nivell muscular.

Estadi III: : Dolor en repós. El dolor existeix sense necessitat de fer exercici. El pacient intenta en un principi estar assegut o dormir amb la cama penjant fora del llit per facilitar l’aportament de sang per efecte de la gravetat fins al peu amb déficit circulatori. Amb el temps aquest mecanisme no es suficient, mantenint el dolor en qualsevol posició de les extremitats. És un dolor important i sovint és resistent al tractament amb analgèsics comuns.

Estadi IV: És la fase final de l´evolució d´aquest insuficient aportament d´oxigen als teixits, on a més a més del dolor apareixen lesions, generalment a nivell dels dits dels peus, que poden evolucionar a una gangrena humida o seca i més tard a una amputació.

En els estadis I i II l´Ozonoteràpia pot practicar-se com a tractament únic. En els estadis III i IV l´Ozonoteràpia será un recolzament a la cirurgia i al tractament farmacològic.

Microangiopatia diabètica. La lesió ateromatosa (produïda per arterioesclerosi) que apareix en les persones diabètiques es desenvolupa de manera precoç, ràpida i extensa, per això és molt important per aquests pacients el control i la prevenció de les lesions en els peus estalviant de aquesta manera un gran nombre d´amputacions.

 

 

Si vosté ho desitja pot...

  • Demanar cita a través del nostre Formulari de Cita Prèvia
  • Escriure´ns un email a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. per comentar-nos els seus dubtes o preguntes
  • Telefonar a la nostra atenció telefònica al 932848220 / 932847524

 

 

 Temes relacionats...

 

Ozonoteràpia en arterioesclerosi
Ozonoteràpia en
arterioesclerosi

 

 

ON ESTEM

INSTITUT CATALÀ D'OZONOTERÀPIA

Centre Mèdic La Salut
Mare de Déu de la Salut, 78
08024 Barcelona
Tel: 932848220 / 932847524
Fax : 932136348

UNITAT D'OZONOTERÀPIA

Hospital QuirónSalud Barcelona
Pl. Alfonso Comin 5
08023 Barcelona
Tel: 932848220 / 932847524
Fax : 932136348

info@ozono-terapia.com

 

Política de Cookies

Aviso Legal

Política de Privacitat RGPD

 

Última actualizació
15 d'Octubre 2018


DoctoraliaDoctoralia
Certificado Excelencia 2017


TopDoctorsTopDoctors
Certificado Excelencia 2017

Certificado Excelencia 2016