• logo_inicio.png

Què és una hèrnia discal?

Els discos intervertebrals són estructures situades entre les nostres vèrtebres i serveixen d´amortidor al mateix temps que ens permeten realitzar els moviments a la nostra columna vertebral. Estan formats per un anell fibrós i una part central o nucli pulpós. Degut al sobrepès, esforços realitzats en postures incorrectes, moviments repetits, etc, les fibres que envolten el nucli pulpós poden debilitar-se i trencar-se deixant que el seu contigut surti i comprimeixi els nervis (ciàtic) produint lumbalgia (mal d´esquena) o ciatàlgia (dolor que baixa des de l´esquena per la cama). En cas d´hèrnia cevical el dolor serà en un braç o a la zona cervical.

 

Com actua l´ozonoteràpia sobre l´hèrnia discal?

L´ozonoteràpia és una tècnica mínimament invasiva basada en la injecció d´ozó tant a nivell del disc herniat com al de la musculatura paravertebral. L´ozó injectat en el disc disminueix el volum del material herniat. L´ozó que s´injecta a la musculatura paravertebral estimula la producció d´enzims antioxidants, que neutralitzen els productes tòxics alliberats per la ruptura del nucli pulpós i responsables en part de la inflamació del nervi. Tantmateix, l´acció analgèsica de l´ozó fa disminuir la contractura muscular de defensa que de forma reflexa s´activa per protegir la zona herniada.

 

Són necessàries moltes injeccions?

La Unitat d´Ozonoteràpia de l´Hospital Quironsalud Barcelona segueix el protocol del tractament E.U.N.I. que combina les puncions a la musculatura paravertebral (aprox. 3-5 sessions) amb una punció intradiscal a quiròfan. Aquest protocol és el que ha demostrat una major eficàcia en el tractament de les hèrnies discals amb Ozonoteràpia i el que presenta una milloria més ràpida.

 

On és porta a terme la Discolisis?

La Discolisis la realitza un neurocirurgià, Dr. P Clavel a quiròfan a l´Hospital Quirónsalud Barcelona. Tant sols necessita un ingrés d´unes quatre o cinc hores.

 

El resultat és el mateix si només es practiquen puncions paravertebrals enlloc de seguir el protocol EUNI que combina les puncions de la muscultatura paravertebral amb la punció intradiscal?

Evidentment el resultat no serà el mateix. A la Unitat d´Ozonoteràpia de l´Hospital Quirónsalud Barcelona considerem molt important per a l´obtenció de bons resultats la punció intradiscal d´ozó que practica el neurocirurgià a quiròfan. Les infiltracions paravertebrals com a tractament mèdic quedaran reservades per als dolors d'esquena inespecífics o per al tractament del mal d'esquena de la gent gran.

 

Segons la seva experiència de més de 14 anys i centenars de pacients, en quins casos està indicada l´ozonoteràpia?

Totes les persones diagnosticades d´hèrnia discal que presenten dolor lumbar i/o ciàtic (en una cama) o dolor cervical de més de dos mesos d´evolució i que no milloren amb els analgèsics o que necesiten prendre continuadament molta medicació són tributaris a tractament d´ozonoteràpia.

 

Quin percentage d´èxits s´aconsegueix? què passa amb els pacients que no milloren?

El percentatge d´èxit es situa en 75-80%. El grup de pacients que no obté prou millora sempre poden optar per la cirurgia sense que el tractament amb ozonoteràpia hagi actuat de forma negativa a la seva columna.

 

Quins avantatges ofereix l´ozonoteràpia respecte a la cirurgia?

Es tracta d´un mètode mínimament invasiu que tant sols requereix d´un ingrès de poques hores en clinica, que no té complicacions (fibrosi post-quirúrgiques, etc) i que no precisa de cap tipus de rehabilitació.

 

 

Si vosté ho desitja pot...

  • Demanar cita a través del nostre Formulari de Cita Prèvia
  • Escriure´ns un email a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. per comentar-nos els seus dubtes o preguntes
  • Telefonar a la nostra atenció telefònica al 932848220 / 932847524

 

 

 Temes relacionats...

 

Què és una hèrnia de disc
           Ozonoteràpia en hèrnies de disc
Què és una hèrnia
de disc
   Ozonoteràpia en hèrnies
de disc

ON ESTEM

INSTITUT CATALÀ D'OZONOTERÀPIA

Centre Mèdic La Salut
Mare de Déu de la Salut, 78
08024 Barcelona
Tel: 932848220 / 932847524
Fax : 932136348

UNITAT D'OZONOTERÀPIA

Hospital QuirónSalud Barcelona
Pl. Alfonso Comin 5
08023 Barcelona
Tel: 932848220 / 932847524
Fax : 932136348

info@ozono-terapia.com

 

Política de Cookies

Aviso Legal

Política de Privacitat RGPD

 

Última actualizació
15 d'Octubre 2018


DoctoraliaDoctoralia
Certificado Excelencia 2017


TopDoctorsTopDoctors
Certificado Excelencia 2017

Certificado Excelencia 2016