• logo_inicio.png

Són infeccions a l´aparell genital femení que no es curen amb els tractaments farmacològics habituals i interfereixen amb el benestar tant físic com mental de la dona que els pateix.

La candidiasis (normalment infecció per Cándida albicans i a vegades també Cándida sp) és la causa més freqüent de vulvovaginitis a Europa. Un 75% de dones en edad fèrtil presenta almenys un episodi en el transcurs de la seva vida.

Els símptomes més freqüents de les vulvovaginitis per càndides són pruïja o picor, dolor durant la micció i el coit i augment del fluxe vaginal amb canvis a la consistència del mateix. La vulva pot estar envermellida i inflamada. Aquests símptomes solen intensificar-se a la setmana prèvia a la menstruació i disminuir amb l´inici del sagnat.

Què és vulvovaginitis de repeticióL´efectivitat de l´ozonoteràpia intravaginal és deguda al poder germicida (bactericida, viricida i fungicida) de l´ozó. El fet de ser un gas li confereix la facilitat de difondre en tots els replecs de la mucosa vaginal aconseguint d´aquesta manera la total erradicació de qualsevol gèrmen que pogués quedar en ella acantonat.

El tractament es realitza de manera ambulatòria. El nombre de sessions i la freqüència es decideix de forma específica per a cada pacient.Es realitza un cultiu de control tant a l´inici com al final del tractament. El nombre de sessions sol ser de 5 però hi ha dones que poden necessitar més sessions. L´embaràs és una contraindicació al tractament.

Un percentatge important de pacients ( al voltant d´un 65%) respón bé al tractament negativitzant els cultius i remetent de forma definitiva la sensació de disconfort o pruïja que presenten a l´inici del tractament. Algunes pacients van negativitzar els cultius i van quedar sense símptomes per un període inferior a 1 any, necessitant un nou cicle d´ozonoteràpia intravaginal.

Hi ha altres formes de vulvovaginitis de repetició que poden ser tractades amb ozonoteràpia intravaginal. Es tracta de les vaginosi bacterianes causades per un desequilibri de la flora vaginal entre les quals és important destacar les infeccions per Gardnerella vaginalis (augment del fluxe gris blanquinós amb una olor característica semblant a la del peix) i les vaginitis per Streptococcus agalactiae.

En resum, el tractament intravaginal amb ozó pot ser de gran ajuda a la teràpia per vulvovaginitis de repetició que no respón als tractaments habituals. El tractament no té efectes secundaris.

 

 

Si vosté ho desitja pot...

  • Demanar cita a través del nostre Formulari de Cita Prèvia
  • Escriure´ns un email a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. per comentar-nos els seus dubtes o preguntes
  • Telefonar a la nostra atenció telefònica al 932848220 / 932847524

 

 

 Temes relacionats...

 

Qzonoteràpia en Vulvovaginitis            Preguntes freqüents sobre vulvovaginitis
Ozonoteràpia en
vulvovaginitis de repetició
   Preguntes freqüents
sobre vulvovaginitis

 

 

 

 

 

 

 

 

ON ESTEM

INSTITUT CATALÀ D'OZONOTERÀPIA

Centre Mèdic La Salut
Mare de Déu de la Salut, 78
08024 Barcelona
Tel: 932848220 / 932847524
Fax : 932136348

UNITAT D'OZONOTERÀPIA

Hospital QuirónSalud Barcelona
Pl. Alfonso Comin 5
08023 Barcelona
Tel: 932848220 / 932847524
Fax : 932136348

info@ozono-terapia.com

 

Política de Cookies

Aviso Legal

Política de Privacitat RGPD

 

Última actualizació
15 d'Octubre 2018


DoctoraliaDoctoralia
Certificado Excelencia 2017


TopDoctorsTopDoctors
Certificado Excelencia 2017

Certificado Excelencia 2016