• logo_inicio.png

Ozonoteràpia i poliomielitisLa poliomielitis, pòlio o paralísi infantil és una malatia molt greu i molt contagiosa que afecta al sistema nerviós podent produir paràlisi generalment de les cames o inclús la mort per paràlisi dels músculs respiratoris.

Als anys 60 va haver una important epidèmia de poliomelitis a Espanya que va afectar a milers de nens, que ara arribada la cinquantena pateixen diverses seqüeles d´aquesta patologia.

A més se sap que, dècades després de la infecció pel virus de la polio, aquests pacients poden desenvolupar el que es coneix com a síndrome post-polio, caracteritzat per debilitat muscular progressiva, fatiga, alteracions de la son, baixa tolerància al fred, etc.

Però el que sí que és evident és que quasi tots i amb l´edat desenvoluparan artràlgies (dolors articulars) i artromiàlgies (dolors musculars). De fet, molts pacients presenten dolors molt invalidants en les articulacions sotmeses a sobreesforços importants. Per exemple, la persona que té una afectació greu d´una cama i que després de diverses intervencions quirúrgiques i usos de tutor i aparells ortopèdics ha sotmès a l´altra cama a una important sobrecàrrega, provocarà a la llarga un desgast d´aquesta articulació, en aquest cas la del genoll, en forma d´artrosi precoç. Aquesta artrosi té pitjors conseqüències en una persona amb seqüeles de poliomielitis que en la població general perque suposa una patologia afegida i molt severa sobre la cama que està fent de suport i que permet la deambulació del pacient.

Les lumbàlgies, dorsàlgies i cervicàlgies són també molt freqüents en persones que han patit polio, i estan causades tant per alteracions posturals, dismetries (una cama més llarga que l´altra) com per artrosi i discopaties.

L´ozonoteràpia intrarticular, gràcies a la seva acció analgèsica i antiinfamatòria, obté bons resultats en aquest tipus de pacients. La disminució del dolor s´estableix des de les primeres sessions de tractament, havent-se establert una mitjana de 5 sessions per obtenir una millora significativa.

Els tractaments es realitzen de manera ambulatòria un cop per setmana. Un avantage important d´aquesta forma de teràpia és que està exempta d´efectes secundaris i complicacions, podent realitzar-se tantes vegades com el metge ho consideri oportú.

En el cas de les lumbàlgies les infiltracions d´ozó a nivell de la musculatura paravertebral poden ser de gran ajuda en el control del dolor en aquests pacients, aconseguint una disminució del consum d´analgèsics i antiinflamatoris i una millora important en la seva qualitat de vida.

Per edat, actualment les persones que van presentar infecció pel virus de la polio ténen entre 55 i 65 anys, molts d´aquests pacients poden beneficiar-se també del tractament Plasma Ric en Factors de Creixement Ozonitzat.

 

 

Si vosté ho desitja pot...

  • Demanar cita a través del nostre Formulari de Cita Prèvia
  • Escriure´ns un email a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. per comentar-nos els seus dubtes o preguntes
  • Telefonar a la nostra atenció telefònica al 932848220 / 932847524

 

 

 Temes relacionats...

 

Ozonoteràpia en seqüeles poliomielitis            Preguntes freqüents sobre poliomielitis
Ozonoterapia en
secuelas poliomielitis
   Preguntes freqüents
sobre poliomielitis

 

 

 

 

 

 

 

 

ON ESTEM

INSTITUT CATALÀ D'OZONOTERÀPIA

Centre Mèdic La Salut
Mare de Déu de la Salut, 78
08024 Barcelona
Tel: 932848220 / 932847524
Fax : 932136348

UNITAT D'OZONOTERÀPIA

Hospital QuirónSalud Barcelona
Pl. Alfonso Comin 5
08023 Barcelona
Tel: 932848220 / 932847524
Fax : 932136348

info@ozono-terapia.com

 

Política de Cookies

Aviso Legal

Política de Privacitat RGPD

 

Última actualizació
15 d'Octubre 2018


DoctoraliaDoctoralia
Certificado Excelencia 2017


TopDoctorsTopDoctors
Certificado Excelencia 2017

Certificado Excelencia 2016