• logo_inicio.png

Ozonoteràpia en lesions esportivesAnomenem lesions esportives a les que es produeixen durant la pràctica d´un esport.

En la nostra societat la pràctica esportiva no és exclusiu dels esportistes d´èlit. El tennis, el golf, el futbol, el ciclisme, el básquet o còrrer formen part de la nostra vida quotidiana i per tant podem estar tots exposats a patir en qualsevol moment una lesió “esportiva”.

Les lesions poden passar per diferents motius: accidents, mala pràctica d´entrenament, ús inadeqüat del material i equips, deficient condició física, exercicis d´escalfament o estirament mal realitzats, excès d´exercici, etc.

 

 

Lesions esportives més freqüents tractades amb ozonoteràpia:

LESIONS DE GENOLL

Les lesions de genolls són molt freqüents en tots els esportistes sobre tot en futbolistes, ciclistes i esquiadors. El tractament és especialment eficaç en:

  • Les tendinitis rotulianes i “Tendinitis Anserina” o “Pata de Ganso”. : Els tendons del voltant del genoll es poden inflamar deprés d´algun sobreesforç o d´algun traumatisme. Són freqüents aquestes lesions en el bàsquet, voleibol i en ciclistes.
  • Lesions lligamentoses o esquinços de genoll sempre que no necessitin cirurgia. El tractament amb ozó ajuda a la regeneració del teixit lesionat i disminueix la inflamació.
  • Lesions de meniscs que no necessitin de cirurgia.
  • Prevenció de l´artrosi de genoll per sobrecàrrega.

Ozonoteràpia en lesions esportives

 

COLZE DE TENNISTA O EPICONDILITIS MEDIAL

És una síndrome produïda per sobrecàrrega sobre els músculs de l´avantbraç. El símptoma característic és dolor a la cara externa del colze acompanyat de dolor i dificultat per a realitzar moviments d´extensió del canell i de supinació de l´avantbraç (girar el braç amb el palmell de la mà dirigida cap el sostre). El dolor apareix també si palpem la zona epicondílea o si senzillament intentem aixecar algun pes. A nivell esportiu fen el revés en alguns esports com el tennis o el pàdel.

 

COLZE DEL GOLFISTA O EPICONDILITIS MEDIAL

No és exclusiva del golf ja que també la presenten de manera freqüent els jugadors de básquet o el tennista en la realització del servei amb molt d´efecte, jugadors de beisbol, etc.

El símptoma més freqüent és el dolor a l´avantbraç per la seva part interna. Pot sentir-se dolor en el colze quant la persona flexiona el canell.

 

TENDINITIS DE L´ESPATLLA

Aquest dolor de l´espatlla és típic de nadadors i tennistes, així com de jugadors de beisbol i llançadors de peses. Els moviments repetitius amb aixecament del braç per sobre del cap pot provocar l´esquinçament i inflamació dels músculs de l´espatlla.

 

Ozonoterapia en lesiones deportivas

FASCITIS PLANTAR

 

PINÇAMENTS DE TURMELLFERIDES

 

FERIDES

Qualsevol ferida que es produeixi mentre s´està realitzant un esport pot tractar-se amb ozonoteràpia tòpica accelerant-se de manera important el procés de cura i cicatrització de les lesions.

La forma del tractament és comú a la del tractament de llagues i retards de cicatrització.

 

Tractament amb ozonoteràpia de les lesions esportives

L´ozonoteràpia està indicada després de que el tractament conservador amb control del dolor amb repòs, fàrmacs, analgèsics i antiinflamatoris i rehabilitació hagi estat realitzat i la persona segueixi amb dolor i molèsties que l´impedeixin seguir amb la pràctica del seu esport.

Aquesta forma de tractament estarà indicada en forma d´infiltracions en sustitució de les injeccions locals de corticoides.

L´ozonoteràpia periarticular o intraarticular degut a la seva acció analgèsica i antiinflamatòria pot alleujar de manera important el dolor i disminuir la inflamació sense els efectes secundaris dels corticoides, i al contrari d´aquests poden potenciar el procés de cicatrització. El risc de necrosi i de debilitament del tendó no existeix en el cas de les infiltracions amb ozó, podent realitzar-se sense cap tipus de risc per al esportista. En contrapartida la resposta al tractament amb ozó sol ser més lenta que la que s´obté amb corticoides. El tractament amb infiltracions d´ozonoteràpia pot realitzar-se a persones diabètiques i també a hipertensos sense que es vegin modificats els seus nivells de sucre en sang ni augmentin les xifres de tensió arterial.

En realitat qualsevol lesió esportiva que pugui tractar-se amb corticoides és indicació de tractament alternatiu amb ozonoteràpia.

 

 

Si vosté ho desitja pot...

  • Demanar cita a través del nostre Formulari de Cita Prèvia
  • Escriure´ns un email a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. per comentar-nos els seus dubtes o preguntes
  • Telefonar a la nostra atenció telefònica al 932848220 / 932847524

 

 

 Temes relacionats...

 

Lesiones deportivas
Ozonoteràpia en
lesions esportives

 

 

 

 

 

 

 

ON ESTEM

INSTITUT CATALÀ D'OZONOTERÀPIA

Centre Mèdic La Salut
Mare de Déu de la Salut, 78
08024 Barcelona
Tel: 932848220 / 932847524
Fax : 932136348

UNITAT D'OZONOTERÀPIA

Hospital QuirónSalud Barcelona
Pl. Alfonso Comin 5
08023 Barcelona
Tel: 932848220 / 932847524
Fax : 932136348

info@ozono-terapia.com

 

Política de Cookies

Aviso Legal

Política de Privacitat RGPD

 

Última actualizació
15 d'Octubre 2018


DoctoraliaDoctoralia
Certificado Excelencia 2017


TopDoctorsTopDoctors
Certificado Excelencia 2017

Certificado Excelencia 2016