• logo_inicio.png

El sobrepés, les males postures, moviments violents, aixecar pes de manera incorrecta, són alguns dels factors que poden debilitar els discos intervertebrals.

El disc intervertebral actúa com un coixí amortidor entre dues vèrtebres. El disc intervertebral consta de tres parts:

 • Nucli Pulpós. És una estructura formada per aigua afegida a una matriz de proteoglicans i col.làgen
 • Anell Fibrós.Consta de 20 laminetes de fibres col.làgenes que envolten al nucli pulpós.
 • Platerets cartilaginosos. Recobreixen la superficie superior e inferior del disc i l´uneixen als cossos vertebrals.

A l´hèrnia de disc part del disc intervertebral (nucli pulpós) es desplaça cap a l´arrel nerviosa, la pressiona i produeix lesions neurològiques derivades d´aquesta pressió.

Les primeres mesures per tractar una hèrnia de disc són conservadores, amb repòs, analgèsics, antinflamatoris, fisioteràpia, etc. Quan els símptomes no milloren i es confirma el diagnòstic mitjançant Ressonància Magnètica Nuclear o bé amb un TAC és quan es planteja el seu tractament quirúrgic.

El tractament amb Ozó, és una nova forma de teràpia de les hèrnies discals. L´Ozonoteràpia com a tractament de l´hèrnia discal és una tècnica àmpliament utilitzada a Italia on es va iniciar a l´any 1996, havent estat tractats ja l´any 2004 més de 8000 pacients. Els resultats obtinguts fins la data són similars als obtinguts mitjançant cirurgia (i/o microcirurgia), oferint l´avantatge de ser un tractament ambulatori realitzat sota sedació, sense contraindicacions (tan sols el favisme i hipertiroïdisme amb nòduls actius són contraindicacions a la terapia amb ozó) ni efectes secundaris.

L´Ozonoteràpia aplicada en forma de discolisis percutània amb ozó en el tractament de les hèrnies discals és una tècnica mínimament invasiva que es basa en la injecció d´ozó (més concretament de O2-O3) a nivell del disc lesionat.
L´ozó injectat en el disc accelera la degradació dels polisacàrids en el nucli pulpós amb la qual cosa disminueix el volum del material herniat.

Adicionalment, l´ozó injectat a la musculatura paravertebral estimula la producció d´enzims antioxidants neutralitzant així els productes tòxics alliberats per la ruptura del nucli pulpós i responsables en part de la inflamació del nervi. Així mateix, l´acció analgèsica de l´ozó fa disminuir la contractura muscular de defensa que, de forma reflexa, s´activa per protegir la zona de l´hèrnia discal.

 

Què és hèrnia de disc

 

Des de març del 2003, data en que la Unitat d´Ozonoteràpia va implantar aquesta forma de teràpia primer a la Clínica Quirón i actualment en el Hospital Quirónsalud Barcelona, han estat realitzades més de 2.000 discolisis percutànies amb ozó, (alguns pacients presentaven més d´una hèrnia de disc) i tant la Dra. G. Rovira Duplàa, responsable de la Unitat d´Ozonoteràpia, com el neurocirurgià Dr. P. Clavel Laria es mostren molt satisfets amb els resultats obtinguts (percentatge d´èxits del 80%).

L´ozonoteràpia com a tractament de l´hèrnia discal o sigui la discolisis percutània amb ozó es realitza a quiròfan sota sedació i control radiològic, amb l´ajuda d´una agulla de Chiba. El pacient és donat d´alta el mateix dia (ingressa al migdia i es dóna l´alta per la tarda): El nombre d´infiltracions paravertebrals, realitzades de forma ambulatòria, oscil.len entre 3 i 6.

Aquesta tècnica està indicada en aquells pacients amb patologia discal lumbar, cervical o dorsal que no responen al tractament conservador ni analgèsic.

 

INDICACIONS DE L´OZONOTERÀPIA EN LA PATOLOGIA DE LA COLUMNA VERTEBRAL

 • HÈRNIA DISCAL CERVICAL
 • HÈRNIA DISCAL DORSAL
 • HÈRNIA DISCAL LUMBAR
 • LUMBÀLGIA CRÒNICA
 • DISCOPATIA DEGENERATIVA LUMBAR

NO està indicada aquesta tècnica en els casos de comprensió de cua de cavall o en ciàtiques paralitzants.

En el tractament de l´hèrnia discal l´Ozonoteràpia no té els inconvenients de la cirurgia oberta (Fibrosi postquirúrgica, Disminució del Foramen, Risc anestèsic, etc.), respectant l´anatomia vertebral i tornant al pacient a la vida activa de forma precoç.

 

 

Si vosté ho desitja pot...

 • Demanar cita a través del nostre Formulari de Cita Prèvia
 • Escriure´ns un email a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. per comentar-nos els seus dubtes o preguntes
 • Telefonar a la nostra atenció telefònica al 932848220 / 932847524

 

 

 Temes relacionats...

 

Ozonoteràpia en hernies de disc
           Preguntes freqüents sobre hèrnies de disc
           Videos sobre les hèrnias de disc
Ozonoteràpia en
hèrnies de disc
   Preguntes freqüents
sobre hèrnies de disc
   Videos sobre les
hèrnias de disc

 

 

 

 

 

 

 

 

ON ESTEM

INSTITUT CATALÀ D'OZONOTERÀPIA

Centre Mèdic La Salut
Mare de Déu de la Salut, 78
08024 Barcelona
Tel: 932848220 / 932847524
Fax : 932136348

UNITAT D'OZONOTERÀPIA

Hospital QuirónSalud Barcelona
Pl. Alfonso Comin 5
08023 Barcelona
Tel: 932848220 / 932847524
Fax : 932136348

info@ozono-terapia.com

 

Política de Cookies

Aviso Legal

Política de Privacitat RGPD

 

Última actualizació
15 d'Octubre 2018


DoctoraliaDoctoralia
Certificado Excelencia 2017


TopDoctorsTopDoctors
Certificado Excelencia 2017

Certificado Excelencia 2016