• logo_inicio.png

Administració en Hèrnies de DiscL´ozonoteràpia aplicada en forma de discólisis percutània amb ozó en el tractament de les hèrnies discals és una tècnica mínimament invasiva que es basa en la injecció d´ozó (més concretament de O2-O3) a nivell del disc lesionat.

L´ozó injectat en el disc accelera la degradació dels polisacàrids en el nucli pulpós amb la qual cosa disminueix el volum del material herniat.

Adicionalment, l´ozó injectat a la musculatura paravertebral estimula la producció d´enzims antioxidants neutralitzant així els productes tòxics alliberats per la ruptura del nucli pulpós i responsables en part de la inflamació del nervi. Així mateix, l´acció analgèsica de l´ozó fa disminuir la contractura muscular de defensa que, de forma reflexa, s´activa per protegir la zona de l´hèrnia discal.

Seguint el protocol E.U.N.I. (European Neurosurgical Institutte) el tractament d´hèrnies discals es realitza en tres fases:

  • Infiltracions paravertebrals: injeccions a la musculatura paravertebral (normalment 1 sessió). Es practica a la consulta de la Unitat d´Ozonoteràpia. No cal anestèsia.
  • Discòlisis percutània: injecció d´ozó dins del disc intervertebral. La realitza el neurocirurgià (Dr. Pau Clavel) a quiròfan, sota sedació i control radiològic. Precissa d´ingrés d´unes hores a l´Hospital Quirónsalud Barcelona.
  • Infiltracions paravertebrals: injeccions paravertebrals (de 2 a 4 sessions) a la consulta.

Aquesta tècnica està indicada en aquells pacients amb patología discal lumbar, cervical o dorsal que no responen al tractament conservador ni analgèsic.

Com en totes les teràpies és imprescindible un bon diagnòstic i una correcta valoració de cada pacient per decidir si la discòlisis percutània amb ozó és la millor opció terapèutica que es pugui oferir en cada cas. La història clínica, l´exploració física del pacient, l´estudi de les proves d´imatge (especialment Ressonància Magnètica) són bàsiques per poder realitzar una adequada indicació de la tècnica..

 

Administració en Hèrnias de DiscDes de març del 2003, data en que la Unitat d´Ozonoteràpia va implantar aquesta forma de teràpia primer a la Clínica Quirón i actualment en el Hospital Quirónsalud Barcelona, han estat realitzades més de 2.000 discolisis percutànies amb ozó,(alguns pacients presentaven més d´una hèrnia de disc) i tant la Dra. G. Rovira Duplàa, responsable de la Unitat d´Ozonoteràpia, com el neurocirurgià Dr. P. Clavel Laria es mostren molt satisfets amb els resultats obtinguts (percentatge d´èxits del 80%).

L´ozonoteràpia com a tractament de l´hèrnia discal o sigui la discolisis percutània amb ozó es realitza a quiròfan sota sedació i control radiològic, amb l´ajuda d´una agulla de Chiba. El pacient és donat d´alta el mateix dia (ingressa al migdia i es dóna l´alta per la tarda): El nombre d´infiltracions paravertebrals, realitzades de forma ambulatòria, oscil.len entre 3 i 6.

Aquesta tècnica està indicada en aquells pacients amb patología discal lumbar, cervical o dorsal que no responen al tractament conservador ni analgèsic.

L´experiència i la correcta selecció dels pacients de l´equip mèdic de l´Institut Català d´Ozonoteràpia, centre de referència d´aquesta forma de teràpia tant a escala nacional com internacional, fan que aquesta tècnica pugui obtenir resultats molt satisfactoris sense el riscos coneguts de la cirurgia.

 

 

INFORMACIÓ PER A PACIENTS D´ALTRES COMUNITATS O RESIDENTS A L´ESTRANGER [PRÉMER AQUÍ]:

 

 

Si vosté ho desitja pot...

  • Demanar cita a través del nostre Formulari de Cita Prèvia
  • Escriure´ns un email a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. per comentar-nos els seus dubtes o preguntes
  • Telefonar a la nostra atenció telefònica al 932848220 / 932847524

 

 

 Temes relacionats...

 

Què és una hèrnia de disc
           Preguntes freqüents sobre hèrnies de disc
           Videos sobre les hèrnias de disc
Què és una hèrnia
de disc
   Preguntes freqüents
sobre hèrnies de disc
   Videos sobre les
hèrnias de disc

 

 

 

 

ON ESTEM

INSTITUT CATALÀ D'OZONOTERÀPIA

Centre Mèdic La Salut
Mare de Déu de la Salut, 78
08024 Barcelona
Tel: 932848220 / 932847524
Fax : 932136348

UNITAT D'OZONOTERÀPIA

Hospital QuirónSalud Barcelona
Pl. Alfonso Comin 5
08023 Barcelona
Tel: 932848220 / 932847524
Fax : 932136348

info@ozono-terapia.com

 

Política de Cookies

Aviso Legal

Política de Privacitat RGPD

 

Última actualizació
08 de Febrer 2019


DoctoraliaDoctoralia
Certificado Excelencia 2017


TopDoctorsTopDoctors
Certificado Excelencia 2017

Certificado Excelencia 2016