• logo_inicio.png

Artrosi de Genoll

L´artrosi de genoll és una malaltia molt freqüent entre la població. Afecta més a les dones que als homes i augmenta amb l´edat. El pacient refereix dolor sobre tot en iniciar la marxa, al baixar escales i també al cap d´una estona de caminar. En una primera fase el dolor millora amb el repós i els genolls no solen fer mal si la persona no camina. L´inici sol ser lent i la progressió d´anys. Sabem que no es produeix solament una lessió en el cartíleg articular sinó que existeixen a més a més trastorns als ossos (osteòfits), tendons i lligaments i una reacció inflamatòria intrarticular.

El tractament inicial de l´artrosi de genoll és mèdic. L´escalfor local pot ajudar, així com un moderat exercici físic. Els antinflamatoris estan indicats , però tenint en compte que és una patología crònica la tendència hauria de ser disminuir al mínim la presa dels mateixos. L´ozonoteràpia intrarticular és una alternativa de tractament en els casos d´artrosi de genoll, aconseguint bons resultats sense efectes secundaris ni contraindicacions.

La disminució del dolor sol establir-se des de les primeres sessions del tractament, havent-se establert una mitjana de 5 sessions per obtenir una milloria subjectiva.

L´artrosi de cadera pot iniciar-se amb un dolor a l´engonal que poc a poc va augmentant, empitjorant al caminar i millorant amb el repòs. Moltes vegades hi ha dificultat per creuar una cama sobre l´altre o per posar-se la sabata o el mitjó. Pot haver-hi coixesa al caminar i el dolor pot anar per davant de la cuixa fins al genoll, confonent-se a vegades amb un problema de genoll.

El tractament amb ozonoteràpia de l´artrosi de cadera consisteix en l´infiltració intra-articular d´ozó amb la qual s´aconsegueix una disminució important del dolor sense aparició d´efectes secundaris. El tractament no té contraindicacions. El nombre recomenat de sessions és de 5.

 

 

Artrosi de Genoll i Maluc 

 

REVISTA DE LA SOCIEDAD ESPAÑOLA DEL DOLOR
Tractament de la Gonàlgia per Gonartrosi amb ozó intrarticular.

La Revista de la Sociedad Española del Dolor (SED) ha publicat en el seu Volumen 20, Nº3, corresponent a Maig-Juny 2013, un estudi portat a terme per l´Institut Català d´Ozonoteràpia, sota el títol “Tractament de la Gonàlgia per Gonartrosi amb Ozó intrarticular” on s´ha valorat el resultat del tractament mitjançant ozó intrarticular en un grup de pacients que presentaven artrosi de genoll avançada. A l´estudi es van incloure 203 pacients, amb una mitjana d´edat de 70 anys i en la meitat dels casos presentaven dolor en els dos genolls. El resultat del tractament es va valorar amb l´ajuda del qüestionari WOMAC que mesura el nivell de dolor, rigidesa articular i la capacitat funcional. En tots aquests apartats la milloria va ser estadísticament significativa.

 

Article Revista Sociedad Española del Dolor

 

Aquesta publicació va dirigida a metges, tant generalistes com reumatòlegs, traumatòlegs i especialistes en dolor. De totes maneres, qualsevol persona interessada pot descarregar-se l´article senser:  Tratamiento de la gonalgia por gonartrosis con ozono intrarticular (“Tractament de la gonàlgia per gonartrosi amb ozó intrarticular”).

La administración intrarticular de ozono en el caso de la artrosis de rodilla tiene como objetivo fundamental tratar los síntomas a corto y medio plazo mediante la reducción mantenida del dolor , la conservación de la movilidad y la reducción de la incapacidad funcional. Su aplicación no tiene efectos secundarios.

Aquesta forma de tractament pot realitzar-se en pacients de qualsevol edat, inclós en hipertensos i diabètics sense que es vegin alterades les seves xifres de pressió sanguínea i els seus nivells de glucosa en sang. El nombre mig de sessions necessàries sol ser de 5 i es realitzen habitualment un cop a la setmana.

 

PACIENTS JOVES

En persones joves amb inici de dolor en els genolls es pot aplicar de manera combinada ozonoteràpia i factors de creixement d´origen plaquetari aconseguint-se resultats molts satisfactoris. El tractament va encaminat a disminuir el nivell dolor i frenar o alentir el deteriorament articular.

 

 

Si vosté ho desitja pot...

  • Demanar cita a través del nostre Formulari de Cita Prèvia
  • Escriure´ns un email a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. per comentar-nos els seus dubtes o preguntes
  • Telefonar a la nostra atenció telefònica al 932848220 / 932847524

 

 

 Temes relacionats...

 

Ozonoteràpia en artrosi de genoll i maluc
           Tractament de la Gonàlgia            Ozonoteràpia i mal de genoll
Ozonoteràpia en artrosi
de genoll i maluc
   ARTICLE - Tractament
de la Gonàlgia amb Ozo
   Preguntes sobre Ozonoteràpia
i mal de genoll

 

 

 

 

 

 

 

 

ON ESTEM

INSTITUT CATALÀ D'OZONOTERÀPIA

Centre Mèdic La Salut
Mare de Déu de la Salut, 78
08024 Barcelona
Tel: 932848220 / 932847524
Fax : 932136348

UNITAT D'OZONOTERÀPIA

Hospital QuirónSalud Barcelona
Pl. Alfonso Comin 5
08023 Barcelona
Tel: 932848220 / 932847524
Fax : 932136348

info@ozono-terapia.com

 

Política de Cookies

Aviso Legal

Política de Privacitat RGPD

 

Última actualizació
15 d'Octubre 2018


DoctoraliaDoctoralia
Certificado Excelencia 2017


TopDoctorsTopDoctors
Certificado Excelencia 2017

Certificado Excelencia 2016