• logo_inicio.png

L´Ozó és un gas, la molècula del qual està formada per tres àtoms d´oxigen.

L´Ozó mèdic, que és en realitat una barreja d´un 5% d´Ozó com a màxim i un 95% d´Oxigen, va ser utilitzat per primer cop durant la Primera Guerra Mundial per a la neteja i desinfecció de ferides. Però, degut al seu caràcter agressiu i corrosiu, especialment quan es posava en contacte amb certs materials com ara la goma, va fer impossible la seva utilització i expansió dins de l´àmbit mèdic. No va ser fins l´aparició de plàstics durs que va ser possible la creació de generadors d´Ozó per al seu ús mèdic que permeten la dosificació exacte de les barreges d´Ozó/Oxigen. Mitjançant una descàrrega elèctrica de 4000 V dins d´un tub carregat amb oxigen pur es produeix l´escissió de les molècules d´Oxigen.

Molecula OzonoLa combinació d´una molècula d´Oxigen (O2) amb un àtom d´Oxigen (O) és el que donarà lloc a la formació de l´Ozó (O3).

Aquesta forma de tractament està molt extesa al Centre d´Europa, però és a Alemanya, Àustria i Suïssa on es practica de manera habitual. Itàlia ha estat la precursora del tractament de l´hèrnia discal amb ozonoteràpia. S´han creat societats metge-científiques d´Ozonoteràpia a Alemanya, França, Àustria, Suïssa, Cuba, Itàlia, etc. amb la finalitat de promoure i recolzar els nombrosos estudis i congressos internacionals que de manera periòdica es celebren.

Cal destacar algunes societats mèdiques que contribueixen a la difusió i estudi de l´Ozonoteràpia. A Espanya la SEOT (Sociedad Española de Ozonoterapia), per la seva antigüitat l´Ärzliche Gesellschaft für Ozonanwendung in Prävention und Therapie e.V. (Societat Alemanya d´Ozonoteràpia) i la internacional ISCO3 (Internacional Scientific Comitee of Ozonetherapy).

 

 

La Unitat d´Ozonoteràpia de la Clínica Quirón de Barcelona va ser inaugurada l´any 1987 convertint-se en el primer centre hospitalari a Espanya dotat d´una Unitat de tractament específic mitjançant l´ús de l´ozó com agent terapèutic. Les indicacions al tractament estaven limitades als retards de cicatrització, ja fossin per traumatismes o després de cirurgies o per problemes vasculars, sobre tot en avis amb problemes circulatoris.

Una altra indicació important era el tractament de patologies derivades de l´arterioesclerosi (sobre tot claudicació intermitent vascular) per manca d´aportació d´oxigen a nivell dels teixits i es tractaven també vulvovaginitis de repetició refractàries al tractament farmacològic habitual.

A mida que ha estat validada la seva eficàcia s´ha anat extenent el ventall de patologies tributàries a teràpia amb ozó.

 

Centro Medico La Salud
Centre Mèdic La Salut

 

  

Si vosté ho desitja pot...

  • Demanar cita a través del nostre Formulari de Cita Prèvia
  • Escriure´ns un email a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. per comentar-nos els seus dubtes o preguntes
  • Telefonar a la nostra atenció telefònica al 932848220 / 932847524

  

 

ON ESTEM

INSTITUT CATALÀ D'OZONOTERÀPIA

Centre Mèdic La Salut
Mare de Déu de la Salut, 78
08024 Barcelona
Tel: 932848220 / 932847524
Fax : 932136348

UNITAT D'OZONOTERÀPIA

Hospital QuirónSalud Barcelona
Pl. Alfonso Comin 5
08023 Barcelona
Tel: 932848220 / 932847524
Fax : 932136348

info@ozono-terapia.com

 

Política de Cookies

Aviso Legal

Política de Privacitat RGPD

 

Última actualizació
15 d'Octubre 2018


DoctoraliaDoctoralia
Certificado Excelencia 2017


TopDoctorsTopDoctors
Certificado Excelencia 2017

Certificado Excelencia 2016